Οι καλύτερες παραλίες της Λευκάδας – Arriva Villas

Παραλίες

Οι παραλίες της Λευκάδας είναι μαγευτικές!

Ξεχωρίζουν για την εξωτική τους ατμόσφαιρα, τις ατέλειωτες αμμουδιές και το μαγευτικό τους τοπίο. Δεν υπάρχει αμφιβολία -οι παραλίες της Λευκάδας είναι μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας. Άλλωστε, ποιός θα μπορούσε να αντισταθεί στην αστραφτερή τους άμμο, τα τυρκουάζ νερά τους και το άγριο τοπίο τους;

Ας ανακαλύψουμε τις καλύτερες παραλίες της Λευκάδας!

 

Εγκρεμνοί

Οι Εγκρεμνοί είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και φωτογενείς παραλίες της Λευκάδας. Βρίσκεται 40 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης της Λευκάδας και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η παραλία αυτή διαθέτει ένα εντυπωσιακό σκηνικό: έχει λευκή ψιλή άμμο, αστραφτερά βότσαλα, κρυστάλλινα νερά και περιβάλλεται από απότομα βράχια. Επιπλέον, οι Εγκρεμνοί είναι μία πλήρως οργανωμένη παραλία. Η πρόσβαση σε αυτή γίνεται μέσω των περίπου 325 σκαλοπατιών που οδηγούν στην ακτή.

 

Πόρτο Κατσίκι

Το Πόρτο κατσίκι είναι μία από τις 10 καλύτερες παραλίες όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου. Βρίσκεται 45 χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του νησιού και αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Λευκάδας. Το Πόρτο Κατσίκι διαθέτει ένα μαγευτικό τοπίο- περιβάλλεται από ψηλά λευκά βράχια και έχει τα χαρακτηριστικά βαθυγάλανα νερά του Ιονίου. Αυτή η αμμώδης παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Για να τη επισκεφθείτε, θα πρέπει να κατεβείτε τις σκάλες που οδηγούν σε αυτή.

 

Άγιος Ιωάννης

Ο Άγιος Ιωάννης είναι μία δημοφιλής παραλία, κυρίως λόγω της κοντινής της απόστασης από την πόλη της Λευκάδας. Ακόμη, ο Άγιος Ιωαννης θεωρείται μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού για windsurfing. Η παραλία αυτή βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού και είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη με αμάξι. Όπως και οι υπόλοιπες παραλίες της Λευκάδας, ο Άγιος Ιωάννης διαθέτει εξωτικό σκηνικό. Πολλά μέτρα άμμου καλύπτουν την ακτή, ενώ η θάλασσα έχει ένα υπέροχο τυρκουάζ χρώμα! Το σήμα κατατεθέν του Αγίου Ιωάννη είναι οι παραδοσιακοί ανεμόμυλοι που υπάρχουν στην παραλία, οι οποίοι της δίνουν μία ξεχωριστή γοητεία.

 

Κάθισμα

Το Κάθισμα είναι άλλη μία διάσημη παραλία στη Λευκάδα! Βρίσκεται 15 χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του νησιού, κοντά στο χωριό Άγιος Νικήτας. Το Κάθισμα έχει μία από τις μεγαλύτερες αμμουδιές της Λευκάδας και κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά. Καθώς περιβάλλεται από βουνά, η παραλία αυτή προσφέρει μία αίσθηση απομόνωσης, παρόλο που τις περισσότερες φορές έχει πολύ κόσμο.